Disse vanlige sminketabbene er det enkelt å unngå

Nettet er fylt med gode råd om sminke, men det et også viktig å huske på hva du definitivt ikke bør gjøre når du er på jakt etter et flott og naturlig resultat. En god sminkerutine kan hjelpe deg med å både glatte over, jevne ut og fremheve dine egne naturlige trekk – forutsatt at du unngår disse svært vanlige tabbene.

Ikke glem å vaske koster og annet utstyr

Vasker du sminkekostene dine jevnlig? Det er dessverre svert mange som ikke gjør det, og tenker at tørt pudder og lignende ikke gjør kostene skitne. Det stemmer dessverre ikke, da kostene også utsettes for både døde hudceller, oljer fra huden og gamle sminkerester. Gjør det til en vane å vaske kostene med vann og en mild såpe hver eller annenhver uke. Sminkepung og toalettmapper bør vaskes i maskin hvis mulig, for å unngå at de utvikler seg til å bli skikkelig bakteriebomber.

Vær forsiktig med foundation – du trenger bare litt

En god foundation vil legge et flott grunnlag for annen makeup, men det er lett å bli revet med og bruke altfor mye. Noen makeupartister sverger til å bruke omtrent en knivsodd, og det til hele ansiktet. De fleste gode råd om sminke bygger på å fremheve naturlig skjønnhet, og det gjelder altså også her. Ikke tenk på foundation som en heldekkende «maling», men bruk en moderat mengde. Dessuten bør du være nøye med påføringen. Hvis du bruker svamp skal den være lett fuktet, ellers vil svampen absorbere en stor del av den foundation du bruker. Bruk gjerne en kost, enten fuktet eller tørr avhengig av type pensel.

Ikke prøv å sminke deg i unaturlig lys

Lys har utrolig mye å si for hvordan sminken din fremstår, og det gjelder da ikke minst forskjellen mellom naturlig dagslys og artifisiell belysning. Du har sikkert sett klassiske sminkespeil med lamper rundt hele speilet, og dette designet handler ikke bare om at det skal se flott ut. Jevnt lys fra alle retninger gjør det enklere å få et godt resultat. Samtidig er det også viktig å huske på selve fargetemperaturen, det vil si hvor «kaldt» eller «varmt» lyset er. Igjen er det best å prøve å komme så nært opp mot vanlig dagslys som mulig.

Du bruker så mye sminke at det sliter på ansiktet ditt

Gode råd om sminke handler også om å passe på at hud, øyevipper, bryn og hele ansiktet ditt faktisk er sunt og naturlig. Igjen er måtehold et viktig tips:

  • Ikke bruk vannfast mascara hver eneste dag. Det kan selvfølgelig være praktisk, men det sliter også på øyevippene dine. Bruk heller et såkalt «tårefast» produkt, som har noen av de gode egenskapene fra den vannfaste mascaraen.
  • Du trenger ikke å bruke foundation hver dag, varier gjerne med en dagkrem eller BB-krem.
  • Vær forsiktig når du plukker bryn, slik at du ikke sitter igjen med et resultat som gjør at du må tegne inn mer enn du hadde tenkt.

Med disse enkle tipsene i bakhodet er det litt enklere å unngå noen av de vanligste sminketabbene.